تبلیغات موثر میتواند کلید موفقیت بسیاری از کسبوکارها باشد. چراکه به آگاهی مشتریان از حضور برند کمک میکند؛ و در ادامه میتواند ارزش و ویژگیهای منحصر به فرد محصولات یا خدمات آن کسب و کار را به وضوح بیان کند. با هدفگیری درست مخاطبان و استفاده از پیامهای خلاقانه، کسبوکارها میتوانند به بازارهای جدید نفوذ کنند و سهم بازار خود را افزایش دهند.
نکاتی برای داشتن تبلیغات حرفهای و موثر
برای داشتن تبلیغات حرفهای و موثر، تکنیکهای مختلفی وجود دارد که میتواند به بهبود استراتژیهای تبلیغاتی شما کمک کند. ما 10 تا از کلیدی ترین تکنیکها و براتون لیست کردیم.
یک: تعیین هدف کمپین و شناخت دقیق مخاطبان هدف
- باید هدفتون از اجرای تبلیغ، اول برای خودتون کاملا شفاف باشه و بعد از مخاطبان هدفتون شناخت دقیق و درستی داشته باشید!
هسته و مفهوم: هرگروه از جامعه، علایق و سلایق و نقطه قلقک متفاوتی از هم دارن و وقتی همه رو با یک طرح یا کمپین تبلیغاتی مخاطب قرار دادی، نتیجه دلخواه و موثرت رو نمیگیری. درنتیجه، اول باید هدفتون از طرح تبلیغاتی و کمپین مشخص باشه و بعد گروه مخاطب رو هدف قرار بدید.
توضیحات بیشتر:
وقتی هدفتون (که میتونه هرچیزی باشه، مثلا میخوام این کمپین رو برم فقط برای اینکه مخاطب هدفم بدونه من هم توی بازار هستم و میتونم خدماتی رو بهش ارائه کنم) از طرح و کمپین تبلیغاتی مشخص شد؛ تحلیل و شناخت دقیق مخاطبان هدف بهتون کمک میکنه تا پیامهای تبلیغاتی خودتون رو بهصورت موثرتر تنظیم کنید. اطلاعاتی مانند سن، جنسیت، علایق، نیازها و مشکلات مخاطبان، استفاده از تجربیات قبلی خودتون یا دیگران و در مرحله بعد دادهها و آمارهای مختلف (میتونه منابع متفاوتی داشته باشه، از داده های پیج و کانال و سایت خودتون و رقبا گرفته تا مقالات علمی داخلی و خارجی و اطلاعات و تجربیات افراد و کمپینهای موفق در پادکست ها و ویدئوهاشون و…) میتونه به این شناخت هرچه بیشتر کمک کند.
به عبارت دیگه، هرچه بیشتر از گروه مخاطبتون جزییات بیشتری در اختیار داشته باشید، طراحی تبلیغاتی موثرتری رو تجربه میکنید. یک گروه بدون درنظر گرفتن قیمت فقط کیفیت براش مهمه، یکی برعکس بدون درنظر گرفتن کیفیت فقط قیمت اقتصادی، یکی لاکچری بودن، یکی زمانش، یکی حس مثبت گرفتن از برند و…
دو: استفاده از طراحی و گرافیک حرفهای و جذابتر
- طراحی حرفهایتری داشته باشید، گرافیک و تصاویر مرتبط و حرفهایتری استفاده کنید.
هسته و مفهوم: با این موضوع موافق هستید که حتی خودتون، موقع خرید به اولین چیزی که توجه میکنید ظاهر بستهبندی کالاست؟ و در یک قدم جلوتر، حتی یک برداشت اولیه از کیفیت احتمالی محتوای بسته خواهید داشت! پس زیبایی و جذابیت ظاهری برای ایجاد درک اولیه مخاطب خیلی مهمه!
توضیحات بیشتر:
در هر طرح یا کمپین تبلیغاتی، اولین چیزی که به چشم میاد و مخاطب باهاش ارتباط میگیره، جذابیت گرافیک و ظاهر کارتون هست؛ بعدش متن پیامتون! در نتیجه هرچه بیشتر کارو اصولیتر و حرفهایتر و مرتبطتر در نظر گرفته باشید، نتیجه بهتری خواهید داشت. طراحی جذاب و حرفهای میتونه توجه مخاطبان هدفتون رو جلب کرده و پیامتون بهخوبی منتقل کنه.
به عنوان صاحب کسب و کار چه کاری از دستتون برمیاد؟ تا جای ممکن از طراح حرفهایتری کمک بگیرید. به تجربه میگم: طراحی ضعیف، خیلی گرونتر از طراح قیمت بالا درمیاد.
به عنوان طراح چه کاری از دستتون برمیاد؟ موقع طراحی اصول چیدمان، هدایت توجه و تقسیم فضاها رو مدنظر داشته باشید؛ از رنگهای مناسب و مرتبط، فونتهای خوانا و تصاویر با کیفیت بالا استفاده کنید.
سه: ارائه اطلاعات مفید و محتوای ارزشمند
- اگر بخوام باهاتون راحت باشم، میگم که: کم گوی و گزیده گوی چون دُر تا ز اندک تو جهان شود پُر
هسته و مفهوم: محتوای تبلیغاتی شما باید کوتاه، شفاف و ارزشمند و جذاب باشه. به سایزبندی اون فضایی که میخواید کمپین و طرح تبلیغاتی رو پیادهسازی کنید، توجه داشته باشید. پیامهای تبلیغاتی باید واضح، مختصر و جذاب باشند! پس به طرح تبلیغاتی تون، به چشم یک انشاء پنج صفحه ای نگاه نکنید! قرار نیست همه نکتهها و متن و محتوای کسب و کارتون رو مثلا توی یک برگه A5 پر کنید!!
توضیحات بیشتر:
توضیحات بیشتر نداره. هر چه متن های کمتر، دقیقتر و شکیلتر بنویسید، مخاطب فست فودی امروزی بیشتر با برند شما ارتباط میگیره! (به اصطلاح فنی اکثرمون اینطور شدیم که میخایم سریع حس جاری مون رو ارضا و رفع کنیم)
به عنوان صاحب کسب و کار چه کاری از دستتون برمیاد؟ تا جای ممکن فقط پیامهای اصلی تون رو توی کار بیارید و اجازه بدید کنجکاوی مخاطب به قلقلک بیافته و با برندتون در تماس باشه!
مثلا بجای توضیحات اضافی درباره کل لیست 50 تایی خدماتتون، 3 یا 5 تا از خدمات پرمخاطبتون رو فقط عنوان کنید. یا بجای لیست کردن رزومه و 100 تا مشتریانی که تا کنون بهشون خدمات دادین، فقط 3 تا از بزرگترینها و معروفترینها رو نمایش بدید. بجای 6 تا شماره تماس، فقط یک یا دو شماره اصلی و واقعا پاسخگو رو توی کار بیارید. اجازه بدید مخاطب برای تحقیق بیشتر با شما در ارتباط باشه!
به عنوان طراح چه کاری از دستتون برمیاد؟ موقع طراحی از فونتهای خوانا، سایزبندی مناسب و کادربندی درست و بجا استفاده کنید. مدنظرتون باشه که کارهای حرفهای خیلی شلوغ نیستن! هرچه کارتون شلوغتر باشه از نگاه مخاطب، اون برند چیپ و ارزان هست و هرچه کارتون خلوتتر و شکیلتر از نظر مخاطب، اون برند احتمالا لاکچری و حرفهایتر هست. به کارهای موفق و خفن اطرافتون توجه کنید! خودتون هم دقیقا همین حسها رو با دیدن کارها دریافت میکنید.
چهار: تنوع در رسانهها و کانالهای تبلیغاتی
- فقط به یک کانال ارتباطی با مخاطبان بسنده نکنید! جایی باشید که مخاطبین هدفتون اونجا هستن.
هسته و مفهوم: توی هر رسانهای که براتون امکان داره، فعالیت کنید یا حساب کاربری داشته باشید. ولی مدنظرتون باشه که اجرای کمپین تبلیغاتیتون رو فقط جایی پیش ببرید، که مخاطب و مشتریتون اونجاست!
توضیحات بیشتر:
حضور و استفاده از انواع مختلف رسانهها و کانالهای تبلیغاتی مختلفی مثل تلویزیون، رادیو، روزنامهها، برگههای چاپی، انواع شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای داخلی و خارجی، ایمیل و پلتفرمهای تبلیغات دیجیتالی و پربازدید مثل سایتهای پرمخاطب یا پخش ویدئو و آهنگ میتواند به دسترسی به مخاطبان بیشتر کمک کنه! به شرطی که مخاطب هدف از اون پلتفرم و رسانه استفاده داشته باشه. (منطقی نیست برای تبلیغ دستگاهها و تجهیزات دندانپزشکی از تلوزیون و رادیو کمک بگیرید! چراکه مخاطبین این رسانهها عموم مردم هستن نه یک قشر خاص)
به عنوان صاحب کسب و کار چه کاری از دستتون برمیاد؟ تا جای ممکن بهترین رسانه مورد علاقه مخاطب هدفتون رو پیدا کنید و برای اون رسانه طرحها و کمپینهای تبلیغاتی مناسب با اون رسانه رو پیش ببرید!
به عنوان طراح چه کاری از دستتون برمیاد؟ استانداردهای طراحی و کلیات پیشبرد اهداف تبلیغاتی هر رسانه رو به درستی یاد بگیرید و موقع طراحی به اونها توجه داشته باشید. برای مثال استانداردهای انتشار انواع برگههای تبلیغاتی چاپی با استانداردهای فضای مجازی و نشر دیجیتال به کلی متفاوت است.
پنج: تحلیل و ارزیابی بر روی نتایج هر طرح و کمپین تبلیغاتی
- طبیعتاً وقتی یک طرح و یا کمپین تبلیغاتی اجرا میکنید باید نتایج و میزان موفقیتش رو هم بررسی کنید
هسته و مفهوم: تحلیل و ارزیابی مستمر نتایج کمپینهای تبلیغاتی بهتون کمک میکنه تا نقاط قوت و ضعفِ طرح و کمپین رو شناسایی کرده و برای پیشبرد اهدافتون استراتژیهای بهتری رو استفاده کنید. پس وقتی از یک رسانهای برای تبلیغات استفاده میکنید، کارو به امان خدا ول نکنید که آره ما طرحو زدیم و کمپین رو رفتیم؛ دیگه تا ببینیم چی میشه!!
توضیحات بیشتر:
وقتی از یک رسانهای برای تبلیغات استفاده میکنید، یک متر و معیاری هم باید درنظر بگیرید که ببینید این طرح و کمپینی اجرا کردین، کارآمد بوده یا نه؟ اگر نه چرا نشد؟! چه مسأله و چالشی داشته؟ چطور میتونیم بهبود بدیم؟
برای تبلیغات در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی راهکارهای دقیقی وجود داره که نشون میده چه تعداد دیده شده، چقدر با طرح و کمپین ارتباط گرفتن و غیره. اما توی کمپینهای با ماهیت تلوزیونی یا رادیویی و با ماهیت فیزیکی مثلا چاپ بنر و بیلبورد و موارد نظیر، سنجش نتایج کمی سختتر هست، اما بدون پیامد هم نباید باشه! مثلا وقتی مشتریان و مخاطبان باهاتون ارتباط میگیرن ازشون بپرسید که چطور باهاتون آشنا شدن؟ بنر و بیلبورد شما رو دیدن؟ یا از رسانه دیگری بوده؟
به عنوان صاحب کسب و کار چه کاری از دستتون برمیاد؟ تبلیغات درست، در کنار ارائه خدمات و محصولات باکیفیت بالا و توجه به نیازهای مشتریان میتونه به افزایش وفاداری اونها کمک کنه. تا جای ممکن از مخاطبین بازخورد بگیرید و چکیده و نکات مهم این نتایج رو با طراحان درمیان بذارید!
به عنوان طراح چه کاری از دستتون برمیاد؟ اصول پایه رو مدنظر داشته باشید و با توجه به نتایج قبلی که گرفتید و متدهای روز کارای جدید رو طراحی کنید. (مخاطبین امروز دیگه، اون حالت طراحیهای دهه هفتاد خودمون که تازه فتوشاپ اومده بود و اکثر طرحها ناشیانه و سرهم بندی بوده رو نگاه نمیکنن و طراح رو تازه کار میبینن)